dimecres, 2 de desembre del 2009

Solidaritat amb Aminetu Haidar

Aminetu Haidar, activista defensora dels drets del poble sahrauí porta disset dies en vaga de fam a l’aeroport de Lanzarote per exigir el retorn al seu país, el Sàhara Occidental, de la que va ser expulsada il·legalment per part de les autoritats marroquines d’ocupació, després de retirar-li el passaport i per exigir-li al govern espanyol que la va admetre a Espanya irregularment, que la retorni a l’aeroport del Aaioun, ciutat on sempre ha viscut i on viuen els seus fills i que requereixi a les autoritats marroquines el ple respecte a la seva persona i a les seves activitats pacífiques en defensa del respecte als Drets Humans.

El problema és polític, Aminatou Haidar te el a viatjar i a residir en la seva terra, El Aaioun. El poble sahrauí ha de poder decidir lliurement el seu destí, fora de l’ocupació militar del Marroc, que explota, ven i espolia els recursos sahrauís (fosfats, petroli, gas, pesca,...). Marroc incompleix sistemàticament els acords internacionals presos sobre el Sàhara Occidental.....


Volem veure l’Aminetu a casa seva, sana i estalvi.


Hi ha una campanya de recollida de signatures de suport. Més enllà del text de la carta, és important que rebi el màxim de solidaritat.


Per a signar. Enviant un correu amb nom i DNI a aquesta adreça. todosconaminatou@gmail.com
Més informació: http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=1337

àngels tomás