dimecres, 10 de març del 2010

8 de març 2010 amb neu, a Barcelona




En la foto: Angels Tomás, Lynn Strother i Montse Vilà





Neu i neu i més neu... Aquest Dia Internacional de la Dona Treballadora serà recordat, segurament, com aquells en que més de mitja Catalunya estava bloquejada i la gent –i les dones en particular- no varen poder arribar a la majoria de les activitats programades per aquest dia.

Més enllà de la idea–consigna “Cada dia es 8 de març”, finalment ahir tarda, va haver manifestació a Barcelona. .... Planejaven els dubtes de si es podria fer per un tema de ‘força major’, però a les 7 de la tarda a la Plaça Universitat van anar arribant dones, la majoria joves, totes demanaven el mateix, si es faria la mani .... i in situ es varen reunir les que hi eren de la Comissió 8 de Març i acordaren arrencar. Sota la mirada, entre sorpresa i divertida dels municipals que també havien estat demanant si es feia, aquesta començà a caminar.

Una estona abans des dels sindicats fins als partits polítics institucionals -entre ells EUiA- havien anat desconvocant. Nevava a molts indrets, però afortunadament el metro funcionava, i ho va fer durant tota la nit.

8 de març sols hi ha un al calendari. Penso que va ser un error polític desconvocar. És de sentit comú que qui no podia arribar no aniria. Avui dia, a ningú se li demanen heroïcitats... Sempre ens podíem guarir a l’Estudiantil si cali.... però no va caldre. No nevava i de pluja, quatre gotes.
A destacar la àmplia participació de les companyes de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, que van ser les primeres en arribar i en desplegar la pancarta.

Malgrat les desconvocatòries, i sense representació institucional, companys i companyes d’ EUiA, sí varem participar i manifestar.

* Àngels Tomás