dijous, 11 de març del 2010

Servei d’Informació i Atenció a les dones de Rubí

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere de Rubi, a la qual estem adherits com a Euia va fer públic les darreres setmanes la falta de psicòloga des de el passat mes de novembre al servei de la dona de Rubí. La psicòloga anterior va ser acomiadada alegant la regidora Maria Mas que va deixar de prestar ella els serveis de manera sobtada. Les companyes i companys de la Plataforma s'han pronunciat sobre el tema de la manca de servei ja que, les dones des de novembre estan sent apuntades a una llista. com a coalició ICV-EUIA van fer la pregunta al passat ple municipal sobre l'acomiadament i la denúncia que la professional ha fet cap a l'Ajuntament demanant que es reconegui la relació laboral que ells neguen. la psicòloga, Mireia Espert és companya d'EUIA i una de les fundadores de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere de Barcelona. el judici serà el proper dilluns 15 a barcelona. Hem fet com a coalició un full que us hem adjuntat. nostra companya necessitaria el màxim suport al judici, des de Rubí anirà un petit grup, si algú es vol afegir que ens ho comuniqui via aquest email.Gràcies i salut!


A LA DONA TREBALLADORA!


A LES USUARIES DEL SERVEI D’INFORMACIÓ
I ATENCIÓ A LES DONES DE RUBI


El proper dia 15 de Març a la Magistratura de Barcelona es celebrarà el judici per l’acomiadament de la Mireia Espert que fins el 18 de Desembre era la psicòloga que atenia a les dones víctimes de violència de gènere, al Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament. Servei depenent de la Regidoria de la Dona, la Regidora de la qual és la Sra. Maria Mas.
Aquesta treballadora ha prestat els seus serveis durant quatre anys, des de Març de 2006, en una àrea on ha atès, treballant conjuntament amb altres serveis –serveis socials, mossos d’esquadra, etc- centenars de casos de dones necessitades d’assistència, especialment a causa de la violència de gènere patida.
Tant ella, com la psicòloga anterior, van ser contractades de forma il.legal i abusiva, essent-ho amb un contracte de treballadores autònomes. La regidora, i la seva tècnica, sabien perfectament que un lloc de treball on s’utilitzen eines, espais i estructura jeràrquica del propi Ajuntament, correspon una relació laboral o de funcionària interina.
Sobre aquest tema existeix bastant jurisprudència, com bastants són les mentides difoses aquests dies des de la Regidoria de la Dona de Rubí.
És en aquesta línia d’irregularitats en la contractació per part de l’Ajuntament, per on van les denúncies per diversos casos més, fetes pel Comité d’Empresa, que seran presentades a Inspecció de Treball.
A partir de la reclamació de reconeixement de relació laboral, presentada a l’Ajuntament el Juliol de 2009, comença una veritable “caça de bruixes”, que deriva en una situació d’assetjament i moobing contra la psicòloga.
Aquesta situació de pressió, aïllament i assetjament intolerable, deriva en un procés personal d’ansietat i trastorn depressiu, que comporta una baixa laboral.
Lluny de substituir-se aquesta baixa, com seria obligació de l’Ajuntament, s’acomiada a la Mireia i es deixa el Servei sense atenció a dones maltractades, des de Novembre. I, a sobre, se la responsabilitza a ella d’aquesta desatenció.
Aquesta jove treballadora, afiliada a CC.OO i a Esquerra Unida i Alternativa, és membre i fundadora de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, de Catalunya.
L’assetjament primer, i les difamacions posteriors d’aquests dies contra la seva persona, demostren el tarannà insensible, de qui es presenten des de l’àrea municipal, com defensores dels drets de les dones de Rubí. I a la pràctica, en aquest cas, posen en pràctica el maltracta cap a una dona jove, compromesa en la defensa i atenció de les dones de Rubí i Catalunya, que pateixen la violència masclista; i deixant el Servei d’Assessorament Psicològic desatès.
Esquerra Unida de Rubí i........ fan una crida a les dones treballadores de Rubí i a les dones usuàries del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament, a acudir el dia 15 de Març al Judici a Barcelona. Serà a les 9.50, al Jutjat de lo Social nº13. Ronda de Sant Pere 41
Esquella Unida i Alternativa i Iniciativa Verds de Rubí demanen responsabilitats polítiques a l’equip de Govern municipal per aquests gravíssims fets discriminatoris.

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA I INICIATIVA VERDS
Rubí 8 de Març del 2010