dijous, 25 de març del 2010

Es comença a preparar la II Marxa contra l'atur a Catalunya


El pasado día 19 se convoco la primera reunión para valorar la posibilidad de convocar una marcha contra el paro en Catalunya al estilo de la primera que tuvo lugar en 1996 en la que se movilizo con gran éxito a toda una serie de pueblos y ciudades ya que por aquel entonces había mas 3 millones de parados. Al acto asistieron unas 20 personas en representación de diferentes entidades de Barcelona y área –sigue acta más abajo-.

Todos coincidimos en la necesidad de volver a emprender una acción dada la precaria situación por la que atraviesan miles de trabajadores y trabajadoras en paro y sus familias. Se valoró como fecha mas adecuada para el próximo mes de Junio ya que coincidía con la cumbre europea que tendrá lugar en Barcelona para esas fechas, al mismo tiempo que climatológicamente también serian las mejores fechas para una acción de tal envergadura.

Se propuso volver a vernos el próximo viernes con el fin de invitar a otras entidades como la misma CONFVAC y preparar las comisiones que lleven a cabo esta iniciativa. Seguiremos informando...
Manel N.



Pròxima Convocatòria preparació II Marxa contra l’atur a Catalunya:
Divendres 26 de març a les 19 hores en el local de la CONFAVC, carrer Doctor Aiguader nº 18 baixos


II MARXA CONTRA L'ATUR, LA PRECARIETAT I PELS DRETS SOCIALS EN CATALUNYA


ACTA REUNIÓ 19 DE MARÇ 2010

A les 19 hores del divendres 19 de març es reuneixen en el local de la CONFAVC representants de CGT, CONC, IAC, Joves de la CONC, de EUiA, Associació Socialisme XXI, Endavant, FARGA; “Mesa Cívica pels drets socials de Catalunya”, activistes de la “Xarxa contra la precarietat i tancament d’empreses”, i delegacions de l'Assemblea de treballadors en atur de Barcelona, Plataforma “Els dilluns al Sol” i Plataforma parats de Cerdanyola, així com veterans de la I Marxa en 1996, per a tractar de l'objectiu d'aquesta primera convocatòria: l'organització de la II Marxa contra l'atur, la precarietat i pels drets socials a Catalunya.

Després d'explicar l'origen i contingut d'aquesta convocatòria (en el marc de les activitats del FSCAT 2010), s'obre una ronda d'intervencions on es constata l'excepcional dimensió de la crisi econòmica, de les seves greus conseqüències socials en un context de gran precarietat laboral, atur massiu durador, desnonaments d'habitatge, marginació i exclusió, i després de valorar-se positivament la proposta d'organitzar la II Marxa contra l'atur s'arriben a els següents

ACORDS:

1.- Iniciar el procés de preparació de la II Marxa contra l'atur, la precarietat i pels drets socials a Catalunya a realitzar preferentment durant la primera setmana de juny 2010

. 2.- Estendre la convocatòria per a preparar la Marxa al major nombre de col•lectius de desocupats, organitzacions socials, culturals, polítiques, veïnals, etc.

3.- Enviar sengles cartes a la CONFAVC i a la FAVB explicant-los la iniciativa de la II Marxa i convidant-les a participar en la seva preparació, i a difondre-la entre les Associacions de veïns en els seus respectius àmbits.

4.- Constituir una comissió per a elaborar una primera proposta d'organització de la Marxa, comissions de treball, etc., a presentar per a la seva consideració i debat en la pròxima Assemblea. Aquesta Comissió es reunirà el 26 de març a les 17 hores, en “el Bar restaurant TAPES”, Carrer Doctor Aiguader nº 6-8

5.- Convocar la pròxima reunió preparatòria de la II Marxa per a divendres que ve 26 de març a les 19 hores en el local de la CONFAVC, carrer Doctor Ayguadé nº 18 baixos.

Barcelona, 20 de Març