dimecres, 24 de març del 2010

Notes sobre la trobada de coordinació de Bastida.



En un quadre de crisi, on les solucions de dretes no li funcionen ni a la dreta. Hi ha propostes des de l’esquerra que son bones, però no arriben més enllà de la propaganda. Hi ha algunes mobilitzacions sindicals però no es guanya, encara. S’està en un pols permanent amb la patronal i el govern.

En la ronda s’informà de la trobada de gent del mon del treball, amb posada en comú d’experiències diverses. EUiA dona força importància a entrar la política als centres de treball. Es constata la dificultat en la intervenció política. Un equip dinamitzador i un acte del mon del treball son alguns dels acords presos.


Municipal. Rubí, treballen en la política d’aliances, amb debat i estudi de l’enquesta publicada fa poc als mitjans. Salt, després de l’esclat del conflicte sobre la immigració, es treballa a partir de la mesa per la convivència impulsada per les associacions i l’ajuntament. Montblanc, s’està fent extensió comarcal de les propostes d’EUiA, en especial les alternatives a l’ampliació de l’edat de jubilació....


Nevades. Cal combatre les polítiques de dretes, les privatitzacions.... cal plantejar la nacionalització d’Enher i el control de les elèctriques, amb totes les aproximacions convenients.


Contra la violència de gènere i la lluita de les dones pels seus drets, s’informa de la participació en la trobada sobre Beijing + 15 a la ONU, per part de la Montserrat, formant part de la delegació catalana. Continuen les presentacions als barris de la plataforma contra la violència de gènere, la darrera a Las Torres. Informen també que des de les entitats de dones s’està fent un estret seguiment del servei municipal d’atenció a las dones maltractades que des de novembre està pràcticament paralitzat. Aquest greu problema ha arribat, fins i tot, al ple municipal.


La solidaritat amb el poble palestí amb jornada completa a Rubí, preparada entre l’espai okupat La FabriK-A, Rubí x Palestina i Pau Ara isempre i la col·laboració de la comunitat palestina i la demanda de la retirada de les tropes de l’Afganistan a Barcelona son algunes de les activitats integrades en el important àmbit de la pau i la solidaritat.


Cuba, està en el candelero. La UE aprova una resolució amb una clara ingerència en els assumptes interns de l’illa. També hi ha gent que fins ara l’havia defensat bé, que ara canvia d’opinió i això facilita el bombardeig dels mitjans de comunicació en contra.


Més coses. Positiva valoració de la lluita de les dones de neteja d’edificis que amb la seva acampada a la Plaça Sant Jaume durant quatre dies han fet arribar a tota la ciutadania que volen reconeixement del seu treball i volen cobrar un sou digne. Les varem visitar, acompanyant-les una estona cada dia. La lluita continua, ara en la negociació del conveni.


Conveni TV3, S’ha centrat bastant en el tema producció interna. En què i com hem de produir. És una manera de lluitar per llocs de treball.


Els temes de transports i noves tecnologies, així com la preparació del programa electoral per aquest temes, es començarà a treballar des de la comissió de medi ambient.