dimecres, 16 de juny del 2010

CGT DENUNCIA A FNAC-EL TRIANGLE



A INSPECCIÓ DE TREBALL I AL COMITÈ D’ÉTICA DEL GRUP PPR, PELS ACOMIADAMENTS CAUSATS EN ELS ÚLTIMS MESOS CONTRA TREBALLADORS EN SITUACIÓ DE BAIXA LABORAL

Com molts de vosaltres ja sabeu, 6 companys/es de Fnac-El Triangle han estat acomiadats en els últims mesos perquè al estar de baixa laboral havien deixat de ser rentables. L’Empresa ho argumenta de la següent manera:

…habiéndose comprobado que Vd., desde el pasado día [x] hasta la actualidad se encuentra de baja por incapacidad temporal, es evidente que el mantenimiento de su contrato de trabajo no es rentable para la empresa, y por ello procede la extinción del mismo por las razones indicadas, criterio que está suficiente y ampliamente avalado por múltiples sentencias de Tribunales Superiores de Justicia, Tribunal Supremo e incluso Tribunal Constitucional

Al marge de consideracions legals, trobem aquests acomiadaments ètica i moralment reprovables i lamentem, de forma sincera, que el nom de l’Fnac es taqui amb acomiadaments tan durs que, socialment, ens causen una profunda repulsa i indignació.

En matèria legal, creiem que la nostra denuncia no entra en conflicte amb les sentències esmentades als escrits d’acomiadament. Els punts més importants denunciats són:

- Discriminació i segregació al lloc de treball. Considerem que l’Empresa està procedint a castigar a una determinada categoria de treballadors, aquells que estan en situació d’incapacitat temporal, i que aquesta és una conducta contrària a la dignitat dels treballadors i a la prohibició constitucional de discriminar. A l’argumentar que se’ls acomiada perquè al estar de baixa han deixat de ser rentables, es produeix una inacceptable mercantilització de l’ésser humà.

- Vulneració de la política de riscos laborals. Creiem que tots nosaltres tenim dret a recuperar-nos de qualsevol malaltia sense témer ser acomiadats. Amb aquests acomiadaments, considerem que se’ns està advertint, al conjunt de treballadors, de que evitem agafar baixes laborals.

També hem informat d’aquests fets al Comitè d’Ètica del grup PPR, donat que el seu Codi Ètic Empresarial subscriu, entre d’altres, la Convenció 111 de la Organització Internacional del Treball contra la discriminació al treball. Per últim, us recomanem que en cas de baixa laboral us abstingueu de fer comentaris sobre la malaltia concreta que esteu patint.

Enviat per: Sergi Thennard