dijous, 3 de juny del 2010

A la UAB també: Contra les retallades i els atacs als treballadors El dia 8 tothom a la vaga



Companyes i companys,

Els governs de Zapatero i Montilla volen que la crisis que han provocat els bancs i els especuladors la paguem les classes treballadores i populars: els treballadors que estan en actiu, els desocupats, els precaris, els pensionistes, els autònoms, els joves, les persones dependents, etc.

Ara toca els treballadors i treballadores del sector públic, amb retallades i congelacions de sous, a continuació tocarà retallar els drets socials que hem conquerit al llarg de la història.

El sector públic és la garantia de l’accés de les classes populars als serveis essencials ( educació, sanitat, etc) i si el retallen ens retallen a tots els nostres drets de ciutadania.

El 8 de juny els sindicats, arreu de l’Estat, han convocat una vaga general per a tots els treballadors i treballadores de la funció pública. A la UAB, que sabem perfectament com s’intenta reduir el dèficit acosta de les nostres condicions de treball i d’estudi, hem d’estar a primera línia. Per això, les juntes i comitès, tant de PAS com de PDI, i les seccions sindicals i els col·lectius estudiantils que trobareu al final d’aquest manifest, ens sumem a la convocatòria del dia 8 i us demanem que també ho feu.

El dia 8 de juny ha de ser una mobilització general que respon a l’agressió contra les retallades de sous als treballadors i treballadores de la Funció Pública.

Haurem d’estar alerta de les retallades socials que estan anunciant i preparar-nos per a futures mobilitzacions generals que es puguin convocar.

Demanem a l’equip de govern de la UAB que no posi cap obstacle a l’exercici lliure del dret de vaga i per això reclamem l’ajornament dels exàmens previstos per aquest dia; la suspensió de qualsevol acte oficial i l’establiment d’uns serveis mínims coherents amb la legalitat vigent. Us anirem informant amb celeritat de les respostes de la Gerència i l’Equip de Govern

Convoquem a tot el PAS, PDI i estudiants a una assemblea el proper dia 7 a la sala d’actes del Rectorat a les 13 hores per a debatre els motius i les raons de la vaga i us animem a que el mateix dia 8 us sumeu als piquets informatius que recorreran el campus per animar a tothom a fer vaga.

Us recordem que, el possible descompte salarial que pugueu patir, serà amb caràcter puntual, mentre que la retallada salarial que intenta el govern quedarà consolidada per tots els anys futurs. Pels nostres salaris, per la nostra dignitat i per la defensa dels serveis públics, no permetem més agressions...

EL DIA 8 FES VAGA.

Ben cordialment,

Junta de Personal Docent i Investigador,
Comitè d’empresa del PDI laboral
Junta de PAS funcionari
Comitè d’empresa del PAS laboral
Seccions sindicals de CAU, CCOO, CGT i UGT de la UAB
Associació d’Estudiants Progressistes (AEP)
Estudiants en Lluita
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Plataforma contra el PRIM