dilluns, 7 de juny del 2010

Declaració de l'Assemblea de Llagostera d'EUiA

Davant l’aprovació del pla d’austeritat per part del govern de Rodríguez Zapatero l’Assemblea de Llagostera d’Esquerra Unida i Alternativa manifesta el seu total rebuig a aquest pla, que no és res més que la consolidació d’un gir a la dreta del govern Zapatero i plegar-se davant dels designis del Fons Monetari Internacional, del neoliberalisme i dels grans capitals europeus i nord-americans, a més de ser un veritable atac frontal als drets dels treballadors i treballadores.


Manifestem també el nostre total rebuig al pla aprovat pel govern de la Generalitat, ja que creiem que un augment de l’IRPF a les nòmines més altes (sense tocar l’impost del patrimoni per exemple) és del tot insuficient i només serveix per maquillar els aspectes més dramàtics del pla d’austeritat, que no només afecta els sous del personal funcionari sinó que inclou també rebaixes en els serveis públics, com el fet de no cobrir completament les baixes o jubilacions que es produeixin entre el professorat i el col·lectiu sanitari, cosa que afectarà molt negativament a dos aspectes bàsics de la societat com són el dret a l’educació i a la sanitat de qualitat.


No volem que els treballadors i les treballadores d’aquest país, ni d’arreu, haguem de pagar els plats trencats d’una crisi econòmica que no hem provocat. Els treballadors i les treballadores, que només tenim els ingressos fruit del nostre treball, no hem deixat de contribuir a les arques públiques mitjançant l’IRPF. Ara toca que la crisi la paguin aquells que s’han omplert les butxaques en l’època de bonança econòmica. Ara toca fer lleis que facin pagar proporcionalment, i de debò, més als que més en tenen. Ara toca que la crisi la paguin els més rics!!


Creiem també que el posicionament de la majoria de la direcció d’EUiA en favor del decret del Govern de la Generalitat és una actitud oportunista que desmotiva, desmobilitza i afebleix la classe treballadora, ja que molta gent es pot sentir traïda per aquesta decisió. Per això fem una crida als diputats i diputades de la coalició ICV-EUiA, però molt especialment als d’EUiA, perquè votin NO en la votació del decret en el Parlament de Catalunya, mantenint així la coherència de quan es deia de votar el mateix aquí que a Madrid.

I finalment, volem manifestar el nostre suport incondicional a les mobilitzacions que convoquin els sindicats per aturar aquests decrets, i en concret a la vaga del sector públic convocada per al dia 8 de juny, així com a la més que probable vaga general que es prepara.


Diguem un NO rotund al Pla d’Austeritat!!

Que la crisi la paguin els més rics!!

Preparem la vaga general!!


Assemblea de Llagostera d’EUiA


6 de juny de 2010