divendres, 11 de juny del 2010

UAB: Prou impunitat de l'estat d'Israel



Dijous a les 12 va haver una concentració d’unes cinquanta persones a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Bellaterra contra els assassinats de l’Estat d’Israel. Destacava la quantitat de gent àrab que va venir, entre elles noies musulmanes, estudiants, una d’elles d’ESO. També van estar una parella de joves jueus.

En acabar la concentració va haver una xerrada amb la participació de Manuel Tapial i Laura Arau, activistes del vaixell Mavi Marmara de la "flotilla de la llibertat", Joan Josep Nuet, senador d'EUiA, Usama Khaldy, activista palestí de Gaza, Begoña Martínez, vicepresidenta de Pau Ara i sempre i Jordi Garrell, director de l'ACP.

La xerrada va ser emotiva al recordar el dos activistes, Manuel i Laura, com havia anat la salvatge agressió dels soldats israelians. Van justificar-se: “fins ara hem estat aguantant la tensió per que teniem que donar la cara als mitjans, però ara afloren els sentiments”.

El senador Joan Josep Nuet va explicar a partir de la seva experiència com activista d’una anterior “flota de la llibertat”com el territoris que han deixat l’Estat israelià als palestins es com els forats d’un formatge de gruyère, amb les penalitats que comporta per fer qualsevol cosa i, per tant, totalment sota control d’Israel i completament inviable per poder construir un Estat palestí.

Begoña Martínez, vicepresidenta de Pau Ara i sempre, va dir que tot el que s’explicava a la xerrada era real, per més que semblés exagerat, i va insistir en que era molt important seguir anant a Palestina, prendre contacte amb la societat palestina i jueva i després explicar-ho a la tornada.

Usama va parlar com palestí i antic refugiat de Gaza i en camps com membres de la seva família i milers de palestins havien mort però a partir de la convicció que el poble palestí mai es doblegarà i al final expulsaran aquest Estat. En Jordi també explicar la seva experiència a Palestina i va donar xifres de la discriminació que pateixen els palestins.

Al final les preguntes i el debat van ser moltes i es va allargar. Havia molt interès en participar i veure què podem fer aquí. Moltes intervencions van lligar la situació que pateixen els palestins amb la complicitat dels nostres governs en el colonialisme israelià. Un acte molt útil que va servir tothom.

Alfons