dissabte, 25 d’abril del 2009

El dret d'avortament al Parlament de Catalunya



Dimarts 21 d'abril la Campanya pel Dret a l'Avortament lliure i gratuït va comparèixer en la Comissió de les Dones del Parlament de Catalunya. Malgrat el vot contrari dels representants dels grups parlamentaris de CiU i el PP, que volien impedir-la, la compareixença es va dur a terme i així van poder prendre la paraula en nom de la Campanya Montserrat Cervera i Marisa Fernández, amb el suport en la sala d'una dotzena més de dones integrants de la Campanya. La intervenció del grup d'ICV-EUiA va anar a càrrec de la diputada d'EUiA, Merce Civit.

Les informants varen fer una explicació de la lluita feminista en favor del dret d'avortament lliure i gratuït i de les demandes actuals de la campanya, en uns moments en que s'està treballant a nivell estatal per la reforma de la reglamentació de la interrupció voluntària de l'embaràs a l'estat espanyol.

Varen rebre el suport dels grups parlamentaris de PSC-CpC, ERC i ICV-EUiA i les crítiques de les representants de CiU i PP, que varen manifestar entre d'altres coses que no calia fer prendre el temps al Parlament de Catalunya parlant d'aquest tema doncs qui te les competències és Madrid.

Però, com van situar les representants de la Campanya, a nivell estatal cal regular el tema legal de la despenalització i terminis, però tot el que te a veure amb les prestacions sanitàries, o les derivades de l'educació sexual, per exemple son competència de diferents conselleries del Parlament de Catalunya.

Tan és així que la Campanya te sol·licitades també compareixences amb les Comissions de Salut i d'Educació del Parlament.

..... i continuem amb la recollida de signatures en favor de la despenalització de l'avortament i la resta de reivindicacions. Si encara no ho has fet, pots fer-ho aquí: dretalpropicos.blog.pangea.org.

Enviat per Àngels Tomás