dijous, 2 d’abril del 2009

Ja tenim el primer resultat de l'enquesta del bloc de BASTIDA

Durant un mes vam estar preguntant a aquest mateix bloc la següent qüestió:

Quins Factors creus que són claus en l'allunyament de les classes populars envers les organitzacions polítiques d'esquerra?


El resultats de l'enquesta són els següents, (tenin en compte que es podien triar més d'una resposta ) :
  • 71% L'acció de govern d'aquestes organitzacions quan arriben a governar
  • 40% Substitució del sentiment de classe per el individualisme
  • 34% Desconnexió de les organitzacions de la realitat
  • 25% La manca de mobilització
  • 9 % Altres factors importants que no hi són a l'enquesta

Extrapolant aquest resultat (amb totes les salvaguardes metodològiques possibles al tractar-se d'una enquesta en un bloc), queda clar que hem de canviar la forma i l'acció de govern de les esquerres quan aquestes arribem a governar.

Tan sols un 9% han destacat factors que NO hi eren a la enquesta. Ens agradaria haver-los comentat, però no s'han fet arribar .Preguem que ens ho feu saber a l'email bloc@bastidadeuia.cat.

Si voleu fer algún comentari sobre els resultats o qualsevol cosa relacionada amb l'enquesta podeu fer-ho amb un comentari.

Us convidem a la nova enquesta, que d'alguna forma tractarà de com encarar l'acció de Govern a la Generalitat.

Fins d'aqui unes setmanes...

* Toni Campos

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Està clar que el què primer ens hem de replantejar és la participació en els governs socioliberals, vistes les experiències a Euskadi i Catalunya. Aquí de moment crec que sortir d'Interior explicant que no es té prou força per forçar els canvis necessaris és absurd mantenir una responsabilitat que s'exerceix contra la nostra pròpia gent. Bé crec que EUiA ha de plantejar-se per començar el debat.

Toni Perico ha dit...

Crec que el problema , no és tan sols que la Conselleria d'Interior té tics convergents tot i que està ocupada per ICV, sino que la resta de arees del Govern (Treball, Universitats, Ensenyament, etc)fan politiques que podrien estar signades perfectament per la socioconvergencia.

Crec que la forma de blindar el Govern és precisament que aquest tingui un perfil pròpi d'esquerres contrapossat a la socioconvergencia, però en politiques reals palpables per la Ciudadania, no en el noms dels partits que ho formen.