dijous, 2 de juliol del 2009

Concentracions davant La Caixa i Caixa Catalunya



Que cada cop hi ha més sectors que es mobilitzen no hi dubte. La prova està en les mogudes que dimarts 30 de juny varen haver dins del nostre sector sindical. El que es mostra també és que cal unitat, unitat i unitat.... per fer fortes i àmplies les lluites.

Informàtics contra la Deslocalització
Matí. Els treballadors informàtics van realitzar diferents accions per a fer visible el que alguns volen que es produeixi sense soroll: el increment de beneficis per a empreses clients i proveïdores basats en la deslocalització i precarització de llocs de treball d’informàtics, així com els acomiadaments associats a aquest procés.

La rebaixa de tarifes que està imposant el client, La Caixa, produirà en les empreses del sector TIC caiguda en picat de condicions de treball, trasllat de llocs de treball a altres països, acomiadaments perquè les subcontractes segueixin mantenint els seus marges de benefici intactes.

La concentració davant la seu de La Caixa ha contat amb el suport dels sindicats CCOO i CGT i amb la participació de delegats i delegades de les principals empreses (EDS, ATOS, IBM,...). La lluita continua....

Aquí hi ha el vídeo de la jornada: http://www.youtube.com/watch?v=soF2AmfeUO8


Financeres en lluita.
Aprofitant la reunió de la comissió Executiva de Caixa Catalunya, a les 17 hores, CCOO, va convocar una concentració de totes les filials de Caixa Catalunya, on també van ser-hi presents delegats i delegades de la entitat ‘matriu’, com una expressió de solidaritat de classe.

Que es reivindica? Doncs no ser tractada la plantilla com empleats de 3ª, exigint les mateixes condicions econòmiques i horàries que en la empresa ‘mare’. S’han decidit trasllats i la direcció de Caixa Catalunya no vol compensar la mobilitat geogràfica ni vol negociar res amb la representació dels treballadors i treballadores.

Vídeo de la acció aquí: http://www.youtube.com/watch?v=qvoZ_rDSnbY