dilluns, 13 de juliol del 2009

NO ALS ACOMIADAMENTS A REPROGRAFIA DE LA UAB.


OCE Espanya forma part d'una multinacional present en una trentena de països i que només a Espanya i Portugal ha facturat més de 100 milions d'euros l'últim any. Una de les bases del seu negoci són les concessions de les administracions públiques, entre elles, moltes universitats.

A la Universitat Autònoma de Barcelona, OCE detenta la concessió administrativa del servei de reprografia des de fa 10 anys. En ser aquesta una universitat "de campus", això li ha suposat en la pràctica una clientela captiva de desenes de milers de persones durant tots aquests anys.

El passat 20 de juny OCE acomiada a dues treballadores fixes del servei de reprografia de la UAB. El 2 de juliol, 11 dies més tard, acomiada a altres quatre treballadores fixes i no renova el contracte de dues treballadores temporals. En cap moment l'empresa es reuneix amb les delegades de OCE a la UAB per negociar una sortida pactada al conflicte. S'ha acomiadat expressament a treballadores fixes, amb més antiguitat i que no depenien de les arbitrarietats empresarials de OCE, (per que tenien dret a subrogar-se amb la empresa que en el futur tingués la contracta de reprografia de la UAB) i s'ha fet de manera fulminant i sense cap possibilitat de negociació amb els seus representants sindicals.

Cal remarcar que el plec de condicions de la contracta estableix literalment que "Durant la vigència del contracte, l'adjudicatari no podrà incrementar ni disminuir unilateralment el nombre de treballadors amb contracte fix o discontinu sense l'acord exprés de l'òrgan competent de la UAB".

Des de l'assemblea d'universitat d' Esquerra Unida i Alternativa volem manifestar la nostra plena solidaritat amb les treballadores afectades, el nostre suport a les mobilitzacions encetades pels sindicats i col•lectius estudiantils de la UAB i la nostra exigència a la universitat per que no es faci còmplice de cap acomiadament i que, en el cas que OCE no readmeti a les treballadores acomiadades li sigui retirada immediatament la concessió administrativa.

Us animem a totes i tots a enviar missatges, individuals i millor si pot ser col•lectius, de solidaritat a les treballadores i de protesta pels acomiadaments a: es.info@oce.com i a gerencia@uab.cat i també a assistir a la concentració davant del consell de govern de la UAB el proper dimecres 15 de juliol a les 10 hores a l'edifici del Rectorat.

CRISI DE DRETES, RESPOSTES D’ESQUERRA!
QUE NO ENS FACIN PAGAR A TREBALLADORES I TREBALLADORS LA CRISI!

Assemblea d'Universitat d'EUiA.

1 comentari:

àngels tomàs i gonzalo ha dit...

També podeu consultar la notícia a http://www.euia.cat/noticia_final.jsp?id=1045