dilluns, 20 de juliol del 2009

Natalia Estemírova


Dilluns 20 de juliol, a les 20 hores, coincidint amb la concentració mensual contra les violències de gènere es retrà homenatge a Natalia Estemírova, activista txetxena, defensora dels drets humans, recentment assassinada per la tasca desenvolupada.

Hi ha una carta adreçada a l’Ambaixador de la Federació Russa a Espanya per a ser signada. És aquesta:

A/At
Excme. Sr. D. Alexander I. Kuznetsov
Ambaixador de la Federació Russa a Espanya
Barcelona 16 de juliol de 2009
Sr Ambaixador,
Les entitats i persones sotasignats estem profundament consternats i indignats per l'assassinat de Natalia Estemírova, defensora dels drets humans pertanyent a l'ONG Memorial.
Considerem que Natalia Estemírova ha estat assassinada a causa de la seva tasca d'informar sobre els abusos contra els drets humans comesos a Txetxènia i altres regions del Caucas Septentrional, fet que agreuja la nostra preocupació.
No podem sinó condemnar sense pal•liatius el que ha passat i li demanem que, essent representant d'un Estat de dret com és la Federació Russa, gestioni les nostres peticions:

• Que s'investigui aquest assassinat de manera exhaustiva i imparcial, es doni a conèixer les conclusions d'aquesta recerca i es porti davant els tribunals als presumptes autors de conformitat amb el dret internacional.
• Que es protegeixi els defensors de drets humans i en general, a tots aquells que denuncien les violacions dels drets humans al Caucas Septentrional, perquè puguin dur a terme les seves activitats en condicions de seguretat i sense por a patir fustigació o intimidació .

Esperant que pugui gestionar eficaçment les nostres peticions, us saludem atentament,
Podeu fer arribar el vostre suport enviant un correu a: txetxenia@dretsdelspobles.org


Més informació:
http://www.euia.cat/agenda.jsp?dia=20&tmes=6&tano=2009
http://euia.cat/butlleti/articles/francesc_17_07_09.pdf
http://francescms.blogspot.com/2009/07/chechenia-tumba-para-natalia-estemirova.html
http://angelsmcastells.nireblog.com/post/2009/07/16/feministes-contra-les-guerres-natalia-estemirova-in-memoriam