dijous, 2 de juliol del 2009

Democràcia, Salut i Bons aliments

Avui el Ple del Parlament de Catalunya ha vist –que no debatut- la Iniciativa Legislativa Popular per una Catalunya lliure de transgènics.
A la porta, a l’ombra dels arbres, a les 9 del matí, més d’un centenar d’activistes i gent solidària s’ha concentrat per ‘acompanyar la representació que seria dins del Parlament. Al crit de ‘Democràcia, Salut i Bons aliments”, s’ha anat rebent els diferents parlamentaris que entraven a l’edifici. Hem estat allí diversa gent d’EUiA, de DEMPEUS per la Salut Pública, de la gent promotora de la ILP sobre la Fibromialgia,.... per donar suport a la ILP, dins i fora del Parlament de Catalunya fent costat a la gent activista que ha dut fins aquí el tema dels transgènics.

Hem estat donant suport a la mobilització i objectius plantejats per la Plataforma Som lo que sembrem, que en la proposta de ILP demanava el següent:


- Declaració de Catalunya com a Zona Lliure de Transgènics.
- Prohibició immediata dels cultius transgènics
- Etiquetatge clar dels aliments que en el seu procés de producció utilitzen transgènics i els que no.
- Moratòria al desenvolupament de transgènics a les nostres terres i investigació dels seus efectes.

La votació, realitzada en vot secret, ha estat de 95 vots de rebuig a la proposta de la ILP, 35 a favor i 1 abstenció. Entre els vots a favor es trobaven, els de la coalició ICV-EUiA.

Transcripció del ple del Parlament. Presentació ILP i intervencions.
http://www.parlament.cat/activitat/dspcp/transcripcions/01_ilp.pdf

Intervenció del diputat Pané del grup parlamentari ICV-EUiA
http://www.euia.org/doc/1246540201611.doc