dimecres, 1 de juliol del 2009

Gais, lesbianes i transsexuals 40 anys de lluita

Dins dels actes de commemoració dels 40 anys de la revolta de Stonewall, a la Biblioteca publica de Salt, s’ha realitzat la xerrada “gais, lesbianes i transsexuals 40 anys de lluita”, organitzada per EUiA de Salt.
La presentació l’ha fet en Pau Galvez membre del FAGC i coordinador de l’assemblea d’EUiA de Salt. En la presentació ha fet una explicació del per que de la revolta de Stonewall, contextualitzant-la històricament en un moment d’ebullició de l’esquerra i els moviments socials( pacifisme, resistència a la guerra del Vietnam, feminisme, emancipació negre,...) i de la brutal reprensió a gais, lesbianes i transsexuals dels anys 60.
La conferencia la realitzat el portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya i responsable de l’observatori contra l’homofòbia, Eugeni Rodriguez, que ha fet un repàs de l’historia del moviment d’alliberament GLT a Catalunya i les seves perspectives actuals. La part històrica s’ha fet a partir d’una exposició audiovisual dels cartells del moviment al llarg del temps. Dins de la seva exposició també a remarcat la cruïlla que hi ha en aquest moment entre els sectors que plantegen un moviment reivindicatiu i de lluita contra l’homofòbia existent, i aquells més acomodats vinculats al anomenat empresariat rosa, que voldrien un moviment més domesticat i festiu. Sobre la polèmica de la desfilada del diumenge organitzada en gran part pels empresaris dels locals per a gais, l’Eugeni Rodriguez s’ha preguntat: quina reacció hi hauria si les empreses de compreses volguessin organitzar el vuit de març?


EUiA de Salt