dimecres, 25 de març del 2009

COMUNICAT D'ATTAC-CATALUNYA: S'ha traspassat la línia vermella. Han trencat les regles del joc democràtic


Attac denúncia l'escalada repressiva del govern de la Generalitat contra la ciutadania que pacíficament mostra la seva oposició a les polítiques neoliberals i contra la crisi capitalista

Davant del desallotjament dels estudiants que ocupaven el rectorat de la UB, per part dels Mossos d'Esquadra, Attac manifesta la solidaritat amb la lluita dels universitaris en la defensa de la Universitat pública i contra el procés de Bolonya.

Attac considera que el desallotjament, sense previ avís ni cap tipus de diàleg, per les forces policials d'unes ocupacions pacífiques dels estudiants (UB, UAB, UPF, etc.), per demanar l'obertura d'un procés de debat sobre les directives mercantilistes i privatitzadores de la UE (Pla Bolonya), a més de vulnerar drets democràtics fonamentals, ens reporta als pitjors anys de la dictadura franquista en que les demandes dels universitaris no tenien altra resposta que la repressió policial.

Denunciem aquesta actitud dels responsables de la UB, rectorat, etc., així com del Govern de la Generalitat de Catalunya, que només saben imposar amb la violència les normatives que, segons diuen, ens venen "imposades" des de la UE. Denunciem també, la complicitat de la majoria de mitjans de comunicació per la desinformació constant, partidista, i manipuladora sobre els moviments socials en general, i l'estudiantil en particular.

Aquests fets, que per sí sols ja són d'una gravetat preocupant, s'han vist agreujats per la brutal repressió policial contra els estudiants i altres ciutadans que el mateix dia es manifestaven pel trencament inesperat i violent de la tolerància manifestada fins ara en l'ocupació anti-Bolonya. Aquesta brutal agressió va afectar a periodistes que estaven degudament acreditats i a vianants que circulaven pel lloc dels fets.

L'escalada autoritària contra els ciutadans, que no acceptem els dictats del regim capitalista neoliberal i busquem alternatives al sistema, ja s'havia notat des de feia uns anys en tots els nivells de l'Administració: "Ordenances de mesures pel civisme", menyspreu per les reivindicacions del conductors de TMB, ignorància de les queixes dels mestres contra la LEC, criminalització dels "okupes" i dels immigrants anomenats "il·legals", etc, així com la detenció i empresonament d'en Enric Duran, dissident no violent i activista, que ha gosat anar contra les normes del sistema.

Els esdeveniments d'aquest dimecres 18 de març del 2009 traspassen la línia de la convivència ciutadana i situa la classe política en el camp contrari. A partir d'ara queda palès, tal com passava durant la dictadura, que els ciutadans som tractats com enemics, i els ciutadans veiem els polítics i els que governen com unes elits autoritàries amb les quals no hi ha diàleg possible, doncs ells l'han trencat.

Barcelona, 20 de març 2009