divendres, 6 de març del 2009

Palestina té nom de dona: També a Salt

Fotos:Imatges de Palestina a Salt amb la Montserrat Vilà Planas, coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere de Cataluña



A la biblioteca de Salt, la Montserrat Vilà Planas va fer un recorregut d’imatges sobre el conflicte sagnant a Palestina, amb el valor afegit de presentar-ho des d’una visió de gènere. Els aspectes històrics, socials, polítics, humans, i de gènere, els va anar desgranant amb les imatges. Colpida per l’experiència, la Montserrat resumia: “L’estat d’Israel més que cercar la seva seguretat, al que va, pel que sembla inexorablement, és a expulsar a la població palestina del territori”, “així la negociació no te sentit”, “el poble palestí reclama el dret al seu estat, però el que s’esdevé són més assentaments-colònies jueves”.

La Montserrat, participà junt amb la Lynn, a la gira nadalenca de la Plataforma de les dones artistes contra la violència de gènere. Al viatge es feia un concert cada dia en un poble diferent. Havia l’objectiu de confraternitzar amb els dones palestines, les dones pacifistes israelianes com Dones de Negre i d’altres Entitats. S’anava a interessar-se per la situació de les més de setanta presoneres palestines en condicions infernals. A Nablús van evacuar a la delegació el dijous, i el dissabte van començar les bombes contra Gaza.