divendres, 6 de març del 2009

Volen esborrar el nom de Miquel Pedrola del POUM

Avui per pura casualitat he passat per davant de la pintada de l'antic carrer Miquel Pedrola sobre el qual volia fer un reportatge, l'estan a punt d'esborrar. La veritat és que m'he desesperat. He parlat amb l'encarregat i m'ha dit que ells només tener ordre de conservar els esgrafiats i que la pintada serà esborrada. els he passat el meu telèfon i mail i diuen que li passaran a l'arquitecte i que ell ja decidirà. De fet tenen els permisos pertinents per esborrar-ho. No sé que és pot fer en aquest cas. La meva última experiència en un cas semblant tot i que les obres eren ilegals fou desastrosa. Es necessita una intervenció ràpida i urgent. De moment he enviat aquest mail a patrimoni.gencat, amb els qui col·laboro, però aquesta gent no sé si és molt ràpida per aquestes coses. Trobo que estaria bé fer una carta com a fundació i que a poder ser els historiadors de la fundació així com persones de rellevància com en Wilebaldo puguessin adherir-se i fer-li arribar quan abans millor a l'arquitecte. No se, realment no sé com ho podem fer...

La carta que he enviat a Patrimoni.gencat és la següent.



Bon dia, Sóc historiador i membre de la Fundació Andreu Nin. Porto el blog altresbarcelones.cat que teniu agregat a la vostra secció. Actualment estic realitzant una investigació amb vistes a fer un reportatge sobre en Miquel Pedrola, el que va ser secretari de les joventuts de POUM. Miquel Pedrola morí al front d'aragó el 1936 i formava part de les 2 primeres columnes catalanes que van anar al front des de barcelona. Els veïns del seu barri, la barceloneta, feren un gran homenatge i li dedicaren un carrer, "carrer miquel pedrola" a l'actual carrer sant miquel. Actualment només queden 2 vestigis de carrers amb els noms que duien a la guerra. Aquest i la plaça del milicià desconegut, que actualment està restaurada i té una placa oficial. Des de la fundació voliem realitzar un documental sobre la vida de Pedrola amb fotos, diaris de l'època i testimonis vius i proposar a l'ajuntament posar-hi una placa. El fet es que avui quan hi he passat, he vist que estaven "restaurant" la façana i picant les parets on hi ha aquesta pintada original. Diuen que tenen ordres de conservar els esgrafiats però la pintada serà borrada.
La meva última experiència intentant salvar les arcades medievals del s XV de l'hostal de la bona sort quan eren enderrocades per unes obres il·legals és que després de tràmits i tràmits, les obres ja s'han acabat i no hi ha res a fer. Els agraïria que es posessin en contacte amb mi per assessorar-me o per si podem encara fer-hi alguna cosa. Siusplau, els pregaria que es poséssin en contacte amb mi quan abans millor ja que es tracta d'una qüestió d'URGÈNCIA ja que va de dies o hores.

Moltíssimes gràcies per avançat.

Dani Cortijo