dilluns, 16 de març del 2009

Mani 14-M: Rostres de la crisi i de la lluita







Dissabte la manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT i 120 entitats ciutadanes sota el títol ‘PLANTEM CARA A LA CRISI’ va aplegar milers de treballadors i treballadores. Per començar a ‘escalfar motors’ no està malament.

Com era d’esperar diverses empreses amb conflicte varen participar, exposant la seva situació i exigint solucions a la crisi. Aquesta galeria n’és una breu mostra.
Esquerra Unida i Alternativa amb un seguici molt nombrós, va participar en coalició amb ICV. Alternativa Jove i els incansables joves d’Anim·acció varen fer-ho dins de la plataforma juvenil ‘Actua’


Els i les participants de la plantilla de FICOSA, en la manifestació d’aquest dissabte ‘PLANTEM CARA A LA CRISI”, denunciant la situació que estan vivint.

La multinacional catalana FICOSA està acomiadant treballadors i treballadores, i alhora la Generalitat li dona 50 milions d’euros. Qui aprova aquest ajut a la patronal i al capital? Qui mira cap a l’altra cantó sobre el que Ficosa fa contra la seva plantilla, inclosos els representants sindicals i els comitès? Què farà el govern perquè la seva política defensi i beneficiï als treballadors afectats pels ERO? Mentre, a Rubí les empreses en crisi o amb conflicte es comencen a organitzar. Representants de FICOSA, de Pich Aguilera, de Ruffini ,.. van participar dijous passat setmana en una reunió d’empreses en crisi (expedientes de regulació, acomiadaments, externalitzacions,...) per coordinar i organitzar la mobilització i per prepara la participació en la manifestació del 14-M




Fotos i crònica: Àngels Tomás