divendres, 20 de març del 2009

L’Assemblea de Mitjans de Comunicació d’EUiA condemna la repressió dels Mossos d’Esquadra contra la manifestació d’estudiants

L’Assemblea del sector de Mitjans de Comunicació d’EUiA condemna l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les càrregues violentes indiscriminades contra els estudiants de la Universitat de Barcelona durant la jornada del 18 de març.

En les càrregues repressives policials a les portes d’un centre d’ensenyament, la Universitat, i en la posterior manifestació han resultat ferits diversos manifestants i també vianants, fotògrafs, operadors de càmera i periodistes que exercien la seva feina d’informadors.

EUiA defensa la llibertat d’expressió, en primer lloc, dels manifestants per fer sentir la seva veu i també la dels treballadors dels mitjans de comunicació per fer la seva feina de servei públic al ciutadà.

L’assamblea de mitjans de comunicació s’ofereix per ajudar a tots els professionals de la comunicació perjudicats per l’actuació de les forces de seguretat. Exigim responsabilitats polítiques per aquestes accions del tot incompatibles amb el respecte als drets cívics i constitucionals de manifestació i informació. Les disculpes i promeses de canvi dels protocols d’actuació dels mossos arriben tard. La credibilitat de les promeses dependrà si els responsables n’assumeixen la responsabilitat dels errors.


Un govern d'esquerres ha d'afavorir l'extensió i l'ampliació dels drets socials, econòmics i polítcs. Aquesta és l’acció de govern que ens diferencia de la dreta política i econòmica



Barcelona, 19 de març de 2009