dimarts, 31 de març del 2009

Consell Nacional d'EUIA del 28 de Març

Dissabte 28 dee Març va haver reunió del Consell Nacional d’EUiA.

L’ordre del dia consistia en un punt únic: Eleccions europees. I una proposta de tractar, en el punt de diversos, amb dues úniques paraules, l’actuació dels Mossos i el suport de la nostra organització, EUiA, als i les membres que varen patir agressions el dia 18-M. Francesc Matas, en nom de Bastida, va proposar que aquest punt tingués un torn obert de paraules. Es va acceptar.

Eleccions europees: Joan Jose Nuet, presentà l’ acord entre ICV-EUiA per a concórrer en coalició a les properes eleccions al Parlament Europeu, juntament amb Izquierda Unida. És tracta d’un acord que millora l’anterior. Situa les dues organitzacions catalanes més en pla d’igualtat.

A més del ponent varen prendre la paraula dinou persones. Algunes varen plantejar que hagués estat bé poder contar també amb els eixos programàtics que proposem treballar i defensar en el marc europeu. També es va posar sobre la taula la conveniència que EUiA fes la seva pròpia campanya i remarcar el perfil propi de la nostra organització per no afavorir la confusió que ens situa al costat de la Conselleria d’Interior de la Generalitat.

El responsable d’internacional va recordar que el Partit de l’Esquerra Europea, del que n’és membre EUiA, te preparat el programa, en el qual hem col·laborat, que te com a eixos la defensa de la salut, de l’ensenyament públic versus pla Bolonia, dels drets dels treballadors davant la crisi, la desmilitarització, el medi ambient, el drets nacionals, de les dones...).

El ponent, JJ Nuet, va acceptar afegir als objectius de “per portar a Europa una proposta social, sostenible, respectuosa amb el pobles i la seva cultura, de pau, solidària i democràtica” també els de seguretat i drets per a les persones, enfront de la repressió policíaca. (Bé, la redacció exacta no se com quedarà).
Varem demanar votació separada dels dos documents que es presentaven (Acord electoral polític i Acord sobre la campanya), amb el següent resultat:

Acord polític: Favor 69, Contra 0, Abstencions 8

Acord campanya: Favor 52, Contra 0, Abstencions 21. Quatre persones no van votar.

En el punt sobre l’actuació dels Mossos i les mesures a prendre, van intervenir deu persones. Primer va prendre la paraula el coordinador Jordi Miralles i, en segon lloc, Francesc Matas, en nom de Bastida –tal com havíem acordat la tarda anterior, a més de com persona agredida pels Mossos. FMS va demanar que el Consell Nacional donés empara i suport a les persones agredides d’EUiA en les accions legals que hagin d’interposar contra les agressions del 18-M, tal com s’havia acordat en la citada reunió de persones agredides i que els donen suport convocada per Bastida. En acabar la intervenció va fer palesa la necessitat que la coalició surti de la Conselleria d’Interior.

Jordi Miralles, que va concloure la reunió, va manifestar que EUiA donarà el seu suport a les persones agredides si consideren que han d’iniciar mesures legals. Ens alegrem d’aquesta manifestació pública del coordinador. No és tot el que inicialment s’havia plantejat però és un pas endavant respecte a la fórmula d’estudiar quina és la millor manera de fer-los acompanyament legal a les persones d’EUiA agredides, que és el que s’havia acordat a la darrera permanent.