divendres, 20 de març del 2009

Proposta de posició d’EUiA sobre les responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes a les manifestacions d’estudiants

Proposta de posició d’EUiA sobre les responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes a les manifestacions d’estudiants



(Aquesta proposta presentada per Francesc Matas Salla, MEMBRE DE BASTIDA, no ha estat acceptada per la permanent d’EUiA, que ha adoptat un altra mot semblant, els punts cabdals de la discrepància són els # 1, 2, 7 i el 8).

Davant dels fets succeïts ahir, la Comissió Permanent d´EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració: EUiA...
1 Som en contra de l’aplicació del Pla Bolonya, i considerem que cal la dimissió del rector de la Universitat de Barcelona.

2 Rebutja i denúncia les càrregues violentes agressores i indiscrimades dels Mossos d’Esquadra, el matí d’ahir 18 davant la Universitat, i al vespre a la Via Laietana.

3 Ens solidaritzem i posem a la disposició de tota la gent agredida i contusionada. Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes càrregues policials indiscriminades.

4 La direcció d’EUiA empara directament a les persones agredides, entre elles dos membres joves del Consell Nacional, així com un membre de la pròpia Comissió Permanent.

5 La permanent acorda que EUiA, amb les seves persones diputades, senador, i coordinador, acompanyin i personin a la declaració de denuncia de la gent afiliada agredida.

6 El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

7 Les responsabilitats operatives i polítiques son inexcusables i inajornables.

8 Considera que la coalició ICV-EUiA no pot seguir a la conselleria d’Interior. Ho fa inviable aquestes condicions de pràctiques d’ordre públic, agressives, violentes, i la imatge deplorable entre el jovent i la ciutadania treballadora. Per tant així ho traslladarà a la direcció de la Coalició, i al govern de la Generalitat.

9 Felicita a tota la seva afiliació i gent amiga d’EUiA, que va participar pacífica i cívicament a les manifestacions.

Barcelona, a 19 de març de 2009




Finalment ha esta aprovada com EUIA la següent resolució alternativa :


Davant dels fets succeïts ahir la Permanent d’EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:

1.- Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes carregues policials indiscriminades. Vol destacar, també, l’actitud constructiva i pacífica dels homes i dones d’EUiA, presents a les manifestacions, i que estem al costat dels que van patir les càrregues policials.

2.- Fem nostre el comunitat d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-Joves d’EUiA) d’ahir, on es criticava al Rectorat de la UB per demanar la presència policial a la universitat i on es demanava l’aclariment de la intervenció policial, dins i fora de la Universitat.

3.- L’actuació policial d’ahir al migdia i, especialment, al vespre i a la nit als carrers de Barcelona s’ha de qualificar de desproporcionada. Les actuacions policials que es van viure, per les informacions de que disposem, són greus i inacceptables.

4.- És necessària una investigació ràpida que aclareixi tots els fets. Les situacions viscudes han de tenir transparència, i és necessari passar de les explicacions públiques a depurar responsabilitats i cessaments perquè situacions com aquestes no es tornin a repetir.

5.- El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

6.- El Govern d’Entesa està sustentat per una base social i electoral popular. Actuacions policials, com aquestes, generen perplexitat, desconcert i rebuig de sectors juvenils, socials i d’esquerres, que han de fer reflexionar al Govern i a la Coalició